Økonomi

Orden i økonomien, er udgangspunktet for at skabe gode rammer i Solrød Kommune.

Jeg vil arbejde for:

  • En lavere grundskyld og personskat. Vi skal sikre, at borgerne får endnu mere ud af deres skattekroner.
  • Fastholdelse af 0‰ i dækningsafgift. At vi ikke opkræver dækningsafgift for virksomhederne, er nødvendigt for at tiltrække nye virksomheder.
  • Øget konkurrenceudsættelse med henblik på at hæve produktiviteten og give markedsaktørerne – både private og offentlige – tilskyndelse til at forbedre opgaveløsningen økonomisk og kvalitetsmæssigt.

Uddybning:

Solrød Kommune er på mange leder og kanter veldrevet, sammenlignet med andre kommuner. Vores helt store udfordrig, er dog den kommunale udligningsordning, som tvinger os til at sende mange millioner videre.

Dette gør, at vi fra byrådets side, skal lægge os i ekstra meget selen for at skaffe fornuftige driftsbesparelser, som kan bruges på at nedsætte såvel grundskyld som personskat.

For at nå de politiske mål som vi har I Liberal Alliance Solrød, forslår vi blandt andet at vi fra kommunal side øger vores antallet af opgaver som konkurrenceudsættes.

Derudover er der en lang række af mindre besparelser, som vi kan tage fat i. Jeg mener blandt andet, at Solrød Biblioteks tjenester kan skæres mere ind til benet. Er det eksempelvis nødvendigt at bruge skattekroner på at sikre adgang til online streamingtjenester, online lyd- og ebogstjenester, online magasiner og aviser samt online teoriundervisning? Spørger du mig, er svaret et klart nej.