Om Emil

Mit navn er Emil Blücher, jeg er 30 år gammel, og har boet i Solrød Kommune hele livet. Jeg er opvokset i Jersie Strand, og flyttede til Havdrup da jeg flyttede hjemmefra. Her blev det til tre gode år, inden at turen gik til Solrød Strand, for et par år efter igen at flytte “hjem” til Jersie Strand. Til dagligt danner jeg par med Regine.

Siden at jeg fik mit første CVR-nummer som 16-årig, har jeg drevet virksomhed i København, Herlev og senest Ishøj. Jeg startede ud med at drive en enkeltmandsvirksomhed inden for online marketing, og startede senere webshoppen HUMA.dk, der sælger rengøringsudstyr og forbrugsartikler. Jeg ejer stadig virksomheden, men er ikke en del af den daglige drift, efter at jeg er blevet borgmester.

Min politiske karriere startede tilbage i 2013, hvor jeg stillede op til byrådet første gang. I de efterfølgende to valgperioder, sad jeg som en del af Økonomi-, Teknik- og Miljøudvalget. I 2017 skiftede jeg parti fra Venstre til Liberal Alliance, og sad året ud i byrådsgruppe med Henrik Boye. Ved valget samme efterår, var vi et mulehår fra at få to mandater valgt ind. Først dagen efter valget, viste en fintælling at jeg desværre var den eneste fra LA, som opnåede valg til byrådet.

Kommunalvalget i 2013 resulterede i en politisk sammensætning, hvor Venstre fik hele otte mandater, Socialdemokratiet fire mandater, mens vi var syv forskellige partier, som sad tilbage med blot ét enkelt mandat hver.

Valgperioden 2017-2021 bar præg af en række markante projekter. Transportcenteret blev stemt igennem, på trods af massive borgerprotester, og en mangel på en businesscase for projektet. Biogasanlægget blev lejet ud i 30 år, uden at byrådet var inde over beslutningen – og i tillæg hertil, fik anlægget en privat nabo, hvor Dansk Industri blandt andet var kritiske over selskabskonstruktionen. Sidst men ikke mindst, poppede et nyt projekt op ud af det blå, hvor flere politiske partier ønskede at opføre et nyt rådhus på stationspladsen.

Som følge heraf, valgte jeg at stille op som borgmesterkandidat. Jeg mente at Solrød Kommune manglede et borgerligt alternativ, til den siddende borgmester. Efter en rodet og uskøn konstitueringsproces lykkedes det mod alle odds, at samle et flertal bag mig som borgmester. Udover en god del held, blev jeg hjulpet godt på vej at borgerne, som havde sørget for at jeg blev den kandidat til byrådet, som fik flest personlige stemmer.

Liberal Alliance sidder på blot tre ud af kommunens nitten mandater. Jeg og vi kan derfor langt fra få alt, på den måde vi drømmer om. Jeg sigter dog mod hver dag at trække kommunen i en bedre retning – også selvom at det hænder, at et flertal udenom mig af og til skaber lidt bump på vejen.

Et vigtigt pejlemærke for mig, er at styrke åbenheden i vores kommune. Tilliden til det politiske system var alamerende lavt, da jeg tiltrådte som borgmester – og mit håb er, at det vil være væsentligt anderledes, når jeg valgperioden ender i 2025.

Blå bog:

  • Født og opvokset i Jersie Strand
  • Har gået i Birkebo-børnehave, haft mine første skoleår på Sydkystens Privatskole, og afsluttet 9-klasse fra Jersie Skole
  • Debut som iværksætter i 2010
  • Student fra Solrød Gymnasium i 2012
  • Valgt til Solrød Byråd ved kommunalvalget i 2013 for Venstre
  • Flytter til Havdrup i 2016
  • Skifter til Liberal Alliance i marts 2017
  • Genvalgt i november 2017 med fjerde flest personlige stemmer
  • Genvalgt 16. november 2021 med flest personlige stemmer (1.581) af alle opstillede kandidater i kommunen
  • Valgt som ny borgmester pr. 01.01.2022 på byrådets konstituerende møde den 01.12.2021